2008-12-19
Nyhet

Apple investerar i Imagination Technologies Group

Apple har köpt in sig i engelska Imagination Technologies Group. För 3,6 procent fick Apple betala 4,9 miljoner dollar och för det fick de motsvarade 8,2 miljoner nya aktier.

Imagination utvecklar kretsar för användning i bland annat GPS-system för bilar, visning av TV i mobiltelefoner och “spelenheter” och bland deras kunder finns Intel, Samsung och Apple, som de tillverkat PowerVR-kretsen som sitter i iPhone.

Det har dock inte gått så där värst strålande för Imagination. Företagets förlust för de första sex månaderna detta år uppgick till 102000 pund, och det med en försäljning på 27,2 miljoner pund. Aktien steg tio procent efter att affären blivit offentlig, men under året har den rasat hela 60 procent.© 2020 Omsoc Publishing AB