2009-01-06
Nyhet

iWork '09

iWork fick sig ett par uppdateringar på kvällens StevePhilNote. En nyhet är att Apple nu lanserar sajten iwork.com för onlinedelning av dokument. Med hjälp av sitt Apple-ID, samma som man har på exempelvis iTunes, kan man nu lägga upp dokument från iWork (Pages, Numbers eller Keynote) och därefter låta andra titta på dessa, komma med kommentarer och givetvis också ladda ner dokumentet till sin egen hårddisk. Om jag tolkar pressmeddelandet från Apple korrekt så kan dokumentet man tittar på konverteras till PDF, Microsoft Office eller iWork-formatet innan det laddas ner till mottagaren. Ska bli intressant att se hur det fungerar i verkligheten.

iwork.com är fortfarande i betaversion.

En fjärrkontroll för Keynote för iPhone har släppts på AppStore. Man styr hela presentationen via WiFi och klienten kostar väl runt tio spänn. Klart prisvärt.

Priset för iWork ’09 blir 715 kronor inkl. moms.© 2021 Omsoc Publishing AB