2009-01-06
Nyhet

MacBook Pro 17"

Inte helt oväntat lanserade Apple en ny 17″-modell av MacBook Pro. Redan vid en första anblick finns det både bra och mindre bra sidor med den här nya modellen men jag vill inte dra allt för stora växlar på det förrän jag fått testa maskinen själv.

Det inbyggda batteriet ska kunna leverera åtta timmars batteritid och klara 1000 uppladdningar. Det innebär, väldigt grovt räknat, att batteriet håller i tre år om man laddar upp det en gång om dagen. Visst är det väl ungefär så länge ett vanligt batteri håller, men då måste man inte lämna in maskinen för att få det bytt, och redan innan datorn nått kunderna börjar åtminstone jag fundera på vad det kommer att kosta att få batteriet utbytt.

Den nya skärmen har upplösningen 1920×1200 vilket är en rätt stor skillnad från den tidigare generationen som klarar 1680×1050. En välkommen nyhet. Givetvis är den LED-upplyst. Mot ett tillägg på 495 kronor kan man vid beställning av maskinen, som i sitt grundutförande kostar 25495 kronor inklusive moms (drygt tusenlappen över den gamla konfigurationen, men nu med snabbare processor, mer minne och större skärm. Inte mycket att orda om där.) få skärmen i ett matt format, något som säkert många välkomnar.

Interminnet kan uppdateras till hela åtta gigabyte och taket för lagringen ligger på 320GB 7200 RPM SATA eller 256GB SSD.

Fjärrkontroll ingår ej. Snålt? Ja.© 2019 Omsoc Publishing AB