2009-01-09
Nyhet

Mer stöd för Mac och iPhone i senaste Lotus Notes

Häromdagen släppte IBM den senaste versionen av Lotus Notes, version 8.5. Det är lätt att hata Notes om man ser det som ett mailprogram på stereoider men när man väl börjat arbeta med andra och använder Notes som ett sammanbindande verktyg i ett projekt eller i en arbetsgrupp är det inte alls illa. Den senaste versionen av Mac-klienten innebär också en storstilad comeback för Notes på Mac-plattformen. Och i servern ingår numera också Lotus iNotes, en webbklient som dessutom har specialkodade stilmallar särskilt för iPhone. Ingen synkning mellan iPhone och Domino-servern ännu men tredjepartsverktyg existerar för synkning mellan iCal, Addressboken och Lotus Notes.

Följande slideshow har publicerats av IBM och visar en del av det nya godiset. Jag kommer själv att installera och administrera 8.5-versionen inom kort med klienter som kör Linux, Mac OS X och Windows. Ska bli väldigt spännande att se hur det fungerar.© 2021 Omsoc Publishing AB