2009-01-15
Nyhet

Jobs sjukskriven

“What I’m having deep difficulty with is what has transpired this past week. Last week’s note may have been true, but I’m having enormous issues believing his note this week. There’s more than an air of dishonesty about it”

Citatet kommer från Jim Goldmans artikel på CNBC. Värd att läsa.

Vilka slutsatser kan man då dra från Jobs egna uttalande om att han nu sjukskriver sig fram tills slutet på Juni för att vila upp sig. Jag tycker uttalandet känns hastigt skrivet, i brådska. Goldman menar själv i sin artikel att han och de uppgifter han till åtminstone en liten del påverkade Jobs och Apples beslut att gå ut med en kompletterande nyhet om att Jobs nu tillfälligt tar steget tillbaka till förmån för Tim Cooke.

“In addition, during the past week I have learned that my health-related issues are more complex than I originally thought.”

Jobs korta uttalande går, som många konstaterat, stick i stäv med det som Jobs själv skrev för en vecka sen, att det var hormonrubbningar som gjorde att han tappade vikt och att hans läkare kommit fram till hur denna ska behandlas. Enkelt och bra. Nu framstår läget som betydligt mer allvarligt och av någon anledning är det svårt att hitta något positivt att skriva om den här situationen.

Jag antar att framtiden får utvisa hur det här går, men på något sätt känns det som att vi kanske får börja vänja oss vid att Apple inte längre leds av Steve Jobs. Jag hoppas jag har fel.© 2021 Omsoc Publishing AB