2009-01-23
Nyhet

Förändringar

Sedan februari 2004 har jag, med ett uppehåll i somras, haft som mål att driva Macpro för sådana som jag, med intresse för teknik, media och det mesta som är Mac-relaterat.

En webbsajt, och då synnerhet en blogg, är en skapelse som ständigt förändras. Innehållet förändras ständigt och Macpro har sedan återkomsten sent i höstas genomgått flera förändringar, som jag känner är till det bättre (jag kämpar fortfarande med att komma fram till en lämplig färg för länkar, alla förslag är välkomna).

En sådan förändring är mängden reklam på sidan. Från att ha haft alldeles för många banners till lagom många har jag nu en nivå med tre små annonser i högra kanten på sajten. De finns där för läsare som finner dem intressanta och varje klick och kanske också ett köp innebär att du är med och stödjer Macpros framtida drift och utveckling vilket jag är mycket tacksam för.

Jag har även banners i RSS-flödet men jag är lite osäker på om det fungerar som det är tänkt så även där tar jag gärna emot feedback.

Under en längre tid har jag lekt med tanken att slopa artikelkommentarerna på Macpro. De kommentarer som kommer in är ofta få och även om de ofta är tankvärda känner jag att Macpro är min blogg med mina tankar och även om det kan verka både egoistiskt och underligt så vill jag att allt innehåll på Macpro är mina egna tankar och åsikter, och inga andras. Precis som John Gruber (Daring Fireball) och många andra bloggar kommit fram till att det med kommentarer blir fler röster än vad jag som ägare av bloggen inte nödvändigtvis kan stå för.

Jag emotser givetvis även i fortsättningen förslag, synpunkter och kritik till innehåll, design och annat som rör Macpro. Använd mailen (joacim(a)macpro punkt se) eller kontaktformuläret genom att klicka på Kontakt i menyn högst upp till höger.

All förändring är inte av godo men jag känner starkt Macpro så här i början av 2009 har en form som jag länge letat efter. Korta och långa nyheter blandat med varandra ger ett växelvis snabbt och långsamt tempo och ska man döma av besöksstatistiken är det allt fler som läser Macpro så min slutsats är att även ni läsare gillar vad jag gör.

Tack för att du läst detta, och tack för att du besöker Macpro.

Jocke

PS – ett extra stort tack till Mathias Elovsson för den nya loggan som startade hela designprocessen.

DS.© 2021 Omsoc Publishing AB