2009-04-17
Nyhet

En dom utan någon som helst betydelse

Att Pirate Bay fällts i Tingsrätten betyder just precis ingenting. Domen kommer att överklagas till Hovrätt och till sist till Högsta Domstolen och frågan är om inte Henrik Pontén och kompani får ta en repa förbi Europadomstolen också innan sista ordet är sagt i den här frågan.

Jag är principiellt emot all form av piratkopering. Att göra hela Pirate Bay-frågan till en fråga om yttrandefrihet och att man av politiska skäl ska låta bli att betala för musik, film, program och annat är bara idiotiskt av de som tar diskussionen dit. Istället borde man, precis som jag skrev för några veckor sedan, diskutera distributionsmodellerna och istället göra medierna tillgängliga för konsumenterna på ett sätt som alla tjänar på.

Så för att summera: Kunderna är trötta på att bli misshandlade av leverantörerna. Så kunderna tar vilka genvägar som finns för att kunna konsumera medier på det sätt de själva vill. Medialeverantörerna måste vakna upp och inse att konsumenten är kung.© 2021 Omsoc Publishing AB