2009-06-24
Nyhet

Wireds chefredaktör stal från Wikipedia

Waldo Jaquith:

In the course of reading Chris Anderson’s new book, Free: The Future of a Radical Price (Hyperion, $26.99), for a review in an upcoming issue of VQR, we have discovered almost a dozen passages that are reproduced nearly verbatim from uncredited sources.

These instances were identified after a cursory investigation, after I checked by hand several dozen suspect passages in the whole of the 274-page book. This was not an exhaustive search, since I don’t have access to an electronic version of the book. Most of the passages, but not all, come from Wikipedia.

Osnyggt att dels sno från en annan källa, och sen inte ens ha ryggrad att tala om det. Anderson menar å sin sida att källförteckningen ska publiceras online, men boken kommer ju att finnas kvar långt efter att webbsajten med källorna är borta.

Tråkigt att Wireds varumärke dras in i detta också. Det är en tidning jag alltid tyckt väldigt mycket om och respekterat.© 2019 Omsoc Publishing AB