Xbox 360 kan ta över spelmarknaden med Natal-projektet

 bio photo Av Joacim Melin Lästid: Cirka 1 minut

Lev Grossman:

Now the Nintendo folks have sold about as many Wiis as Microsoft and Sony have sold Xbox 360s and PlayStation 3s put together. They are geniuses.

The Microsoft people may or may not be geniuses, but they're definitely geniuses at figuring out who the geniuses in the room are and then doing what they're doing. Today at E3, Microsoft announced a new technology that, like the Wii, uses motion-sensing to control video games. But it may just be better than the Wii. In fact it may just kill the Wii.

Jag älskade min Wii när jag hade en och har länge övervägt att skaffa en igen. Men Natal-projektet, som mycket väl kan vara åratal borta från att släppas på marknaden, har tvingat mig att ovärdera allt jag tyckte om Xbox 360 (bullrig och smått korkad) och Microsofts produktutveckling (kommentarer överflödiga). Det senare, i kombination med vad jag sett i RC:n av Windows 7, är för min del något av en revansch för Microsoft i min bok. Men ge dem ett par veckor så ska de nog återställa läget till det normala igen...