2009-07-04
Nyhet

Wired vs. Internet

Joel Johnson:

Wired is great print, but if the magazine can’t make money and is shuttered, taking the website down with it, I’m going to be livid. Not that making money online is easy—it’s not, especially without sacrificing your ethics and your voice—but if any mainstream outlet should be able to make the transition, it should be Wired.
I fear that may be impossible, not just for Wired but for all these old brands, because they can’t accept that the work at which they have excelled for years will be just as important when it’s online—and online only.

Tidigare samlade jag på Wired med viss stolthet. Det är fortfarande kittlande att ta fram ett fem-sex år gammalt nummer och läsa ideér som då kändes helt vansinniga, men som idag är verklighet. Den enda skillnaden nu är att tidningen inte känns lika “het” längre. Och att pappersformatet ändrats till det betydligt tråkigare A4-formatet som givetvis är billigare men inte alls lika inspirerande att läsa.

Mina Wired ligger i ett par flyttkartonger. Jag får se om de någonsin åker fram igen.© 2020 Omsoc Publishing AB