2009-07-23
Nyhet

Apple

Apple äger marknaden för premiumdatorer.

Appropå Microsofts svidande förluster, så slog det mig just varför 700-dollar-laptop-kampanjen från Microsoft är så korkad: det är som att Dacia, tillverkare av den just nu billigaste nya bilen på den Svenska marknaden, Sandero, (prislapp strax under 80000 kronor) skulle skicka in en kille med en kamera hos en BMW-återförsäljare och säga att han vill ha en ny bil för max 100000 kronor och sen vända sig till kameran och säga att han inte är cool nog att köra BMW, och därför ska han välja en Dacia Sandero istället.

Det är som att Dell, HP, Acer och allt vad alla andra ansiktslösa PC-tillverkare med Microsoft i ryggen inte fattar att åren då folk köpte vad som helst är förbi.

Datormognaden ute hos “vanligt” folk är så mycket större idag än för bara fem år sen och många har, efter att de sett hur ännu en notebook för 5000 kronor från Elgiganten bara rasar sönder under händer på dem, tröttnat på detta, på Windows Vista, på alla usla och korkade extraprogram som varje tillverkare bara öst in på hårddisken och som bara skapar problem snarare än hjälper till.

Tim Cook sa något väldigt bra för en tid sedan:

“Our goal is not to build the most computers. It’s to build the best.”

Folk vill ha kvalitet och de betalar gladeligen för det.

Fundera på det du, Michael “lägg ner Apple!” Dell.© 2019 Omsoc Publishing AB