2009-09-06
Nyhet

Appropå WordPress och dess säkerhet

John Gruber:

Is WordPress poorly-designed, security-wise? Is it just a matter of WordPress being phenomenally popular? Or is it both? I don’t know. The same argument continues to rage, 15 years after it started, regarding Microsoft Windows. WordPress has much to offer, starting with its large, generous, active developer community. But I can’t recall any widespread security attacks against Movable Type or Expression Engine, or against hosted services such as Squarespace, Posterous, Tumblr, or, yes, even WordPress.com (a hosted service, rather than software you host yourself).

Personligen älskar jag WordPress, som Macpro har kört sedan 2005 då jag bytte från MovableType som då var extremt ansatt av kommentarsspam. Det finns inget mer enklare sätt att snabbt bygga en sajt med en databas i botten, oavsett om du är ute efter att starta en blogg eller bygga ett enkelt intranät. Men det gäller att hålla den uppdaterad också och att hålla god koll på de säkerhetslarm som dyker upp då och då.

Scoble är en av de som blev rejält hackade häromdaen (via Daring Fireball)© 2020 Omsoc Publishing AB