2009-09-15
Nyhet

Allvarlig bugg i Snow Leopard Server

På OS X Server-listan som drivs av Apple själva har det nu rapporterats om en allvarlig bugg i Snow Leopard Server. Buggen drabbar de som använder programvaran SoftRAID och har mjukvaruspeglade volymer på sin server där det finns två eller fler identiska SATA-diskar. Både användare av Mac Pro och Xserve har rapporterat problem om detta och det tycks inte spela någon roll om man har en eller flera fysiska processorer i maskinen.

Det är tillverkarna av SoftRAID, ett företag med samma namn, som upptäckt och nu också rapporterat buggen till Apple. SoftRAID har tills vidare släppt en uppdaterad version av sin programvara som arbetar runt denna bugg i Snow Leopard Server.

SoftRAID tipsar också de som använder andra tredjepartsprodukter för mjukvaruRAID ovanpå Snow Leopard Server kan drabbas av detta problem.© 2020 Omsoc Publishing AB