2009-09-23
Nyhet

Vad kan du tänka dig att betala för?

Hanna Dunér:

Betalningsviljan är av allt att döma låg när det gäller att redaktionellt innehåll på nätet. Sannolikt kommer den av gratiskulturen som har odlats på nätet – till viss del av medierna själva – där användare har vant sig vid att digitala nyheter är gratis.

Vi är också beredda att betala för mobila applikationer, Spotifymusik och Itunes-låtar, så frågan varför det tar emot så att betala en slant för digitalt, redaktionellt material är relevant.

Jag ser för egen del fram emot att medieföretagen börjar ta betalt för det digitala materialet. På så sätt blir det enklare för oss konsumenter att visa vad vi egentligen tycker om materialet, och förhoppningsvis leder det till en mindre sanering där vi slipper sajter som inte håller måttet.© 2020 Omsoc Publishing AB