2009-10-06
Nyhet

Varför misslyckas Gateway?

Gateways sverigechef beklagar sig över att företagets PC-datorer har så svårt att återetablera sig på marknaden.

Varför har det Gateway tufft?

1. Det finns redan gott om PC-märken på marknaden och alla konkurrerar de med ett enda vapen: priset. Se även punkt 2.

2. Ju lägre pris, ju sämre produkt. Gemene man vet inte detta ännu men vill man sälja stora mängder datorer till företagskunderna så fattar de flesta IT-avdelningar detta och de har också insett vad det kostar när billiga datorer rasar.

3. Gateway ägs av Acer. Kan någon förklara skillnaden? Acer gör även de billiga PC-datorer och har även de misslyckats på den Svenska marknaden. Två fel gör inte ett rätt.

4. Folk är överlag trötta på könslösa och gråa tråkiga boxar. Alla PC-datorer kan köra Windows, och ungefär där slutar wow-faktorn för de flesta PC-märken.

Apple bygger datorer med en större wow-känsla och allt från kartongen datorn levereras i till handböcker och givetvis själva datorn i sig skriker kvalitet och inte bara ser bra ut utan också känns bra att använda, oavsett om man kör Windows 7 eller Mac OS X på den.

Jag vet att jag delvis sparkar in öppna ladugårdsdörrar här men det är svårt att inte bli irriterad över att PC-tillverkarna spelar förvånade över att ingen vill köpa deras mossiga produkter.

Skit är alltid skit, oavsett om det ligger ett lingon ovanpå eller inte.© 2019 Omsoc Publishing AB