2010-04-07
Nyhet

Fortsatta buggar i Snow Leopard Server 10.6.3

Som jag tidigare rapporterade så släppte ju Apple en uppgradering av Snow Leopard Server som tar servern till version 10.6.3. Bland annat var jag extra mallig över att den bugg som jag rapporterade in (men som jag inte fick någon cred för av Apple, trots att Apple ringde mig från London och bekräftade att det var en bugg jag hittat) hade fixats. Så var inte fallet.

Några dagar efter att jag labbade runt med Vacation Messages (skriver mer om det senare i denna text) och lade jag till en av mina mailadresser som short name och sparade, såg jag att mitt användarnamn bytt namn. Jag loggade in via SSH till min server och bilden ovan visade vad jag såg när jag listade filerna i min hemkatalog. Mitt användarnamn var joacimmelin på servern och helt plötsligt ägde mailadressen jag lagt in alla filer.

Bara att ändra tillbaka? Nej, precis som tidigare så är det namn som är primärt till synes satt i sten och går inte att ändra. Ändringen som Mac OS X Server gjort på eget bevåg går heller inte att reversera vad jag kan se:

Bilden ovan visar mitt egna användarkonto på en av mina Snow Leopard Server-maskiner.

Tidigare så försvann helt sonika det tidigare primära användarnamnet, nu verkar Apples “buggfix” vara att det finns kvar men är satt till ett sekundärt dito. Funktionen är ju fortfarande den samma, och ditt UID är fortfarande det samma som tidigare men jag vet inte om jag skulle kalla detta för en buggfix, snarare en workaround.

Tidigare skrev jag också om semestermeddelanden, vacation notices, i Snow Leopard Server.

Efter vidare labbande så visade det sig att mitt första resultat, att det inte fungerade att slå på semestermeddelanden på redan befintliga konton, var fel. För helt plötsligt började det fungera för det konto som jag meckat med (se ovan). Men funktionen är minst sagt instabil och uppför sig väldigt konstigt emellanåt så mitt råd är att om du implementerar funktionen på din server, förvänta dig inga underverk ännu.© 2020 Omsoc Publishing AB