2010-07-17
Nyhet

Summering av Apples pressmöte om iPhone 4

Dave Nanian via John Siracusa:

So, in sum: there is no problem, all phones have this no problem, a case fixes this no problem, free case to fix your no problem. Got it!

Se Steve Jobs presentation här. Notera att Apple valde att inte visa de frågor som journalisterna ställde, och de svar som Apple gav. Appropå att ställa “en mur med PR-folk” framför sig för att skärma sig från användarna, som Jobs nämnde i sin presentation. Se också Apples webbsida där de visar samma exempel som på pressmötet med hur Apples, och andras, telefoner tappar i mottagning när man håller dem på ett särskilt sätt. Två saker som slog mig med detta:

 • Ingen jag känner, mig inkluderad, håller en telefon på det sätt som visas i de vänstra exemplen på den ovan länkade webbsidan. Jag håller den själv som i det högra exemplet som Apple menar är det mindre bra dito.
 • <

  p>

 • När jag håller min iPhone 3GS (med iOS 4.0.1) som jag brukar, noterar jag här hemma att signalstyrkan sjunker med en (1) stapel. Inte med tre-fyra som Apple påstår. När jag håller telefonen som Apple anser att man ska hålla den för att få maximal signalstyrka, får jag “tillbaka” stapeln jag tappade på att hålla telefonen “fel”. Notera vidare att jag där jag bor inte ens har 3G-täckning på vissa platser i mitt hus, och när jag testade detta hade jag 4/5 staplar och Edge-täckning via Telias nät.
 • <

  p>

  iPhone 4 lanseras i Sverige i slutet på Juli. Jag kommer att skaffa en.

  Men jag kommer också att behålla min iPhone 3GS (som jag fortfarande är ruggigt nöjd med) tills problemen med iPhone 4 är ordnade.  © 2019 Omsoc Publishing AB