2010-09-21
Nyhet

Sony Ericsson Xperia X10 Mini

Minns du Neonode? När en prototyp av telefonen visades upp på CeBIT under våren 2002 blev det inget mindre än en sensation.

Man kunde ställa sig i kö för att köpa en för den tiden extremt dyr telefon, och många gjorde det, närmare 20000 personer. Prislappen låg om jag inte missminner mig runt 5000 kronor för den första modellen, N1, som till slut lanserades i mitten på 2004 efter fler ursäkter och bortförklaringar än jag ens orkar försöka minnas.

Då hade tiden kanske inte sprungit ifrån Neonode men åtminstone trippat iväg lite lagom fint för telefonen saknade åtskilliga funktioner som vi hunnit ta för givet, bland dessa fanns stöd för samtliga tre GSM-nätverksfrekvenser som vi då hade att leka med (GSM900,1800 och 1900), möjlighet att skicka SMS och MMS, vibratorfunktion, 3G-stöd, musikspelare och en bra kamera. Uppföljaren till N1 kom året efteråt och hade åtminstone några av dessa funktioner, men loppet var redan kört.

Ni kanske undrar vad Neonode N1 har med Sony Ericssons Xperia X10 att göra? Mer än man kan tro. Storleksmässigt är de inte allt för långt från varandra, vilket både är till telefonens fördel och nackdel. Skärmen på 2.4″, som är av pekmodell, är liten och inte särskilt kul att titta på om man är bortskämd med iPhone 4 och HTC Desire. Eftersom den är just liten, vilket i sin tur givetvis beror på att telefonen i sig också är det, så är det enkelt att peka fel om man har händer och fingrar av hyfsat normal storlek.

Läs resten av testet här!© 2021 Omsoc Publishing AB