2010-11-12
Nyhet

22

Måndagen den 22:a November händer något som jag sett fram emot länge men aldrig riktigt vågat göra. Jag ska ge ut en egen tidning.

Bakgrunden till Macpro Magazine kan låta en aning löjeväckande, men det började med att jag ville lära mig mer om Indesign.

Så jag gjorde ett tidningsomslag, mest på kul. Sen insåg jag att det ju kunde bli något och jag började fila på det på mer allvar. Frustrationen kickade in när det inte kändes helt tajt och ytterligare några timmare senare och ett par stöttande mail från en gammal kollega så hade jag ett omslag klart som kanske inte vinner några priser men som fungerar okej för mig.

Därefter har jag börjat producera sidor. Första numret ser ut att landa på åtminstone 32 sidor, kanske mer.

Namnet på tidningen är ganska logiskt, men det är också beskrivande för vad den är och vad dess syfte är. Macpro Magazine inbjuder till längre läsning om sådant jag i vanliga fall skriver om här på Macpro. Testerna blir längre och mer utförligare, intervjuer och andra artiklar likaså och tempot blir lägre jämfört med en webbsajt där små och stora nyheter blandas huller om buller. Det kommer också finnas material i Macpro Magazine som inte publiceras på webben.

Var köper du Macpro Magazine då? Det gör du inte. Du får den. Första numret är gratis och kommer att finnas för nedladdning här på Macpro i PDF-format. Att trycka den på papper finns det inga planer på alls.

Skulle intresset vara stort (och snälla, berätta vad du tycker om tidningen! Feedback är enormt värdefullt!) så kan jag lägga ner mer tid och pengar på bättre formgivning, mer material och då också sälja tidningen via exempelvis Qiozk eller iTunes till ett rimligt pris.

Om du är intresserad av att annonsera i Macpro Magazine, ta kontakt idag! Antalet annonsplatser är begränsade och tre företag har redan bokat plats.© 2021 Omsoc Publishing AB