2011-03-07
Nyhet

RS5000 – Webbläsare möter RSS

Denna artikel är tidigare publicerad i Macpro Magazine! Köp nästa nummer du också!

En ny RSS-läsare för iPad dök upp och snabbt som ögat tog jag mig en titt. Min favoritläsare är Reeder och men då man tillbringar mycket tid med att läsa olika sajters flöden är åtminstone jag alltid på jakt efter den perfekta läsaren. RSS5000 har ett litet annorlunda sätt att närma sig utmaningen runt hur innehållet ska visas. Istället för att tanka ned RSS-flödet och visa det i en sorts egen form, så tar RSS5000 istället reda på den faktiska webbadressen till varje text den ska visa och visar sedan hela webbsidan. Man kan fortfarande bläddra mellan innehållet som exempelvis i Feeder, men får en mer fullvärdig upplevelse när man läser olika flöden.

Hela idén med detta är att RSS5000 ska vara en lite mer minimalistisk RSS-läsare, men då RSS5000 inte kan ta ansvar för hur de olika webbsidorna med själva innehållet i ser ut så riskerar den minimalistiska upplevelsen snabbt att gå förlorad. Jag måste erkänna att jag ganska snabbt blev besviken på RSS5000. Programmet kostar dessutom 38 kronor och för det så kräver åtminstone jag lite mer.

Är det minimalism och nedskalad funktionalitet man är ute efter är det fortfarande Reeder som gäller. Och det är där jag stannar.

Tillverkare: Danielle Strle
Pris: 38 kronor
Köp den på: App Store© 2020 Omsoc Publishing AB