2011-03-23
Nyhet

Bertrand Serlet lämnar Apple

En av de absoluta grundpelarna i bygget av NeXTSTEP, OPENSTEP och senare Mac OS X lämnar nu Apple. Efter att ha jobbat tillsammans med Steve Jobs i 22 år vill Bertrand Serlet fokusera mer på forskning och mindre på produkter, som det uttrycks i pressmeddelandet från Apple. Serlets uppgifter övertas av Craig Federighi, idag chef för Mac Software Engineering. Federighi rapporterar i fortsättningen direkt till Steve Jobs.

Intressant nog var Federighi borta från Apple mellan 1999 och 2009 för att jobba på företaget Ariba innan han återvände för att jobba vidare med Jobs.

Intressant är också att pressmeddelandet från Apple inte innehåller några andra citat från Jobs eller någon annan chef på Apple. Å andra sidan är det ju sällan Apple skickar ut den här typen av pressmeddelanden överhuvudtaget.© 2021 Omsoc Publishing AB