2011-03-25
Nyhet

Jambox

Att gänget på Jawbone förstått att receptet till framgång är hälften innovation och hälften attityd kommer säkert inte som någon nyhet. Men när jag såg reklamfilmen för Jambox så måste jag erkänna att jag gick från att tänka nåt i stil med “jisses vilken flopp” till att tänka “gah! Jag måste ha en!”. Ungefär som när Apple lanserar något nytt, det vill säga. När jag nu fått sätta tänderna i en Jambox så är intrycken många. Installationen är busenkel och tar dryga halvminuten om man väljer att ansluta sin iPhone via bluetooth. Kör man däremot med en klassisk trådansluten koppling mellan de två tar det väl, tja, så lång tid det tar att stoppa i en sladd i två uttag.

Och därefter är det bara att poppa igång. Jag noterade direkt att Jambox trots sin lilla storlek är ganska tung och väldigt gediget byggd, vilket beror på att Jambox är byggd av rostfritt stål och sedan klädd i gummi.

När jag drog igång den digitalt remastrade “The Man Machine” med Kraftwerk, via bluetooth-anslutningen, så vore det väl att överdriva att hela rummet vibrerade men helt klart dundrade den lilla högtalarboxen allt vad den kunde och faktum är att den låter klart över förväntan. Ljudet är förvånansvärt klart och brusfritt och den maximala räckvidden mellan Jambox och iPhone 4 är åtminstone tio meter om man befinner sig inomhus på ett kontor.

Mitt i allt poppande så tog jag emot ett samtal på min iPhone 4 och det var inga problem att hantera ett samtal via den Jambox jag testade. Jag fick en fråga via Twitter inför testet om en Jambox kunde fungera som en konferenstelefon, alltså där flera personer sitter runt ett bord och för ett samtal via en Jambox och även om jag inte testade just detta så tror jag nog att det kan fungera.

Så, allt gott? Tja, det ska väl vara prislappen då. Strax under 2000 kronor är blodigt för något som för vissa är en leksak och för andra faktiskt kan vara ett verkligt arbetsredskap. Har man behov av en bra högtalartelefon, eller bara vill ha en rätt schysst och stryktålig boombox på nästa strandparty är Jambox helt rätt. Vi andra kan ju köpa en bara för att den är så rackarns läcker.

Tillverkare: Aliph
Pris: 1890 kronor inklusive moms
Köp den hos: Apple Store.© 2020 Omsoc Publishing AB