2011-07-18
Test

Sennheiser Adidas OMX 680i Sports

Letar du efter ett headset som tål fukt och sitter kvar när du är ute och rör på dig? Sluta leta. Sennheisers samarbete med Adidas har helt klart gett frukt. För på många sätt är de här hörlurarna inte intressantare än andra hörlurar som du hänger in i öronen. Till skillnad från in-ear-lurar får du aldrig det där riktiga bastrycket, men Sennheiser Adidas OMX 680i Sports har två fördelar som andra lurar inte har. Det ena är att den tål väta. Du kanske inte kan bada med dem, men du kan åtminstone svettas som en gris eller vara ute och springa i regnet eller åka skidor i tio minusgrader utan att de går sönder. En annan fördel är att den inbyggda fjärren för att höja och sänka volymen med inbyggd mikrofon och svarsknapp är inkapslad i gummi.

Lurarna sitter på plats med varsin bygel och det enda jag har att påpeka om det är att om du har glasögon med halv-kraftiga skalmar så finns risken att lurarna inte sitter riktigt så bra på plats som de skulle göra annars. Till skillnad från de in-ear-lurar jag testat tidigare så behöver man inte justera lurarnas placering i tid och otid om man vrider på huvudet utan de sitter där de ska.

I övrigt levererar dessa lurar i sedvanlig Sennheiser-kvalitet. Grejerna håller bra, kan jag rapportera efter en månads användning och färgen på lurarna, skrikigt gröna, så risken att du råkar langa in dom i tvättmaskinen efter avslutat träningspass är åtminstone en aning mindre.

Tillverkare: Sennheiser
Pris: 550 kronor
Köp dem hos: Kullander© 2021 Omsoc Publishing AB