2011-11-15
Test

Prompt

Det finns SSH-klienter för iPad, och sen finns det Prompt. Ungefär så skulle jag summera Panics SSH-klient för iPad. Det är dock svårt att sätta fingret på en enda sak som gör denna applikation så speciell. Kanske är det designen, som är helt underbart utförd av ett företag som är erkänt duktiga på det. Kanske är det funktionerna, att det är lätt att komma igång och logga in på valfri server med Prompt, att rätt tangenter utöver det vanliga tangentbordet finns där, eller att programmet faktiskt fungerar precis lika bra både i liggande och i stående läge.

Det är små saker som gör detta så bra. Du kan växla mellan ett ljust och ett mörkt läge, alltså där bakgrunden i terminalfönstret är vit eller svart. Du kan definiera kommandon som körs direkt när du loggat in, hur din prompt ska se ut, bara för att ta några exempel.

En SSH-klient behöver inte vara mer komplicerad än så här. Det är en applikation som designats av några som själva jobbar mycket via terminalen och som vill att det bara ska fungera att kunna arbeta i VI eller Nano för att redigera filer, att man ska kunna tab:a sig fram genom katalogstrukturen med Bash som shell, och så vidare.

Detta är ett givet köp för alla systemadministratörer där ute som arbetar med någon form av Unix eller Linux.

Tillverkare: Panic
Pris: 55 kronor
Köp det via: App Store.© 2021 Omsoc Publishing AB