2011-12-13
Nyhet

Apple förlorar iPad-varumärke i Kina

Yahoo / AFP:

Apple has lost a long-running legal battle against a Taiwanese-owned company that it claimed was illegally using its iconic iPad trademark in China, court officials and state media said.

A court in the southern Chinese city of Shenzhen ruled Tuesday that Apple lacked “supporting facts and evidence” for its claim that Proview Technology (Shenzhen) was infringing the US company’s iconic tablet computer trademark.

Tre omedelbara observationer:

1. Som om inte piratkopieringen var ett allvarligt problem redan i kommunistdiktaturens Kina, så lär det ju inte bli bättre av att Proview Technology och deras Taiwanesiska ägare börjar vräka ut iPad-kopior på den kinesiska marknaden där folk redan skriker efter allt som Apple tillverkar.

2. Apple är en stor uppdragsgivare till Foxconn, som i sin tur har en miljon anställda arbetare som bygger bland annat iPhone, ipad, Macintosh och andra Apple-produkter. Osmart att bita den hand som föder dig. Det borde domstolen i Shenzhen ha i åtanke, i synnerhet med tanke på att Foxconn startades i just Shenzhen en gång i tiden.

3. Proview Technology är i princip bankrutt, och deras enda livlina är att söka skadestånd från Apple för att ens överleva.

Jag tror inte Apple behöver öppna plånboken för att lösa det här. Ett samtal från Peking lär ordna saken.© 2019 Omsoc Publishing AB