2011-12-19
Nyhet

AO Ally Capellino 15" för Macbook Pro

Vad gör en bra datorväska bra? Eller vad gör en datorväska dålig? Under många år har jag ställt mig den frågan, eftersom jag likt många andra datornördar aldrig riktigt tycks hitta den perfekta väskan för min dator och vad helst jag behöver släpa med mig i övrigt.

Men när jag satt och gjorde julspecialen för Macpro Magazine:s Decembernummer förra året så sprang jag på den här väskan. Jag föll, bokstavligen talat, för den direkt men prislappen gjorde att jag raskt kom på andra tankar och fortsatte använda min gamla slitna Samsonite-väska som jag använt sedan 2005. Sommaren kom och tiderna var bättre och en dag så gjorde jag affär, utan att ens ha tittat på väskan i verkligheten. Kanske inte det smartaste sättet att spendera 1500 kronor på, men sak samma, väskan beställdes från Apple Store och vips så satt jag med den hemma.

Modellen är anpassad för 15″-maskiner, så min 11″ Macbook Air och min iPad 2 ryms utan några större problem i den. Utöver det så ryms också visitkort, laddare till datorn, ett Moleskin-anteckningsblock, lite papper, USB-modem och USB-lagringsminnen och tja, ni vet, det där man brukar släpa med sig. Och jag har släpat den här väskan till hotell, på tåg, på flyget, i bilen och in på möten och det är tre saker jag märkt som gjort att den här väskan fungerar för mig.

Det första är färgen. En svart väska är helt värdelös för mig, av den enkla anledningen att det svarta innanmätet förutsätter att alla de saker du har i väskan är vita eller åtminstone inte svarta. Den här väskan är kakifärgad med kanter av brunt skinn, och det är djurhud vi pratar om nu, inte en plastimitation.

Det andra är antalet fack. Min gamla Samsonite-väska hade massor med fack. Det är bra för de som kan hålla ordning och vet var de lägger sina saker. Jag tillhör inte den kategorin utan jag kastar ner grejerna i första bästa fack. Slarver, jag vet, men så är det bara. Den här väskan har ett särskilt iPhone-fodral, för övrigt, som jag måste erkänna att jag inte använder allt för ofta, men i övrigt har den tre fack med dragkedja utöver de interna facken i väskan och det är precis lagom. Fackens insidor är för övrigt i grönt tyg så det är inte svårt att se vad som finns där.

Den tredje anledningen är dess utseende. Jag får komplimanger för den här väskan. Jag ska erkänna att jag köpte den för att jag tyckte den var snygg och för att en väska i en annan färg än svart och i ett annat material än plast (eller något annat syntetmaterial) tilltalade mig. Men när jag går in på ett kundmöte med den här väskan så får jag frågor om den, och det bryter isen direkt och gör resten av mötet till mötets motsvarighet av en räkmacka.

Bomullssmärtningen är mjuk och följsam utan att vara fladdrig. Facket för datorn är vadderat, axelremmens extra vaddering är mjuk och riktigt bekväm utan att vara sladdrig.

Kort sagt, detta är den bästa väska jag haft. Någonsin, och jag har spenderat sköna pengar på allsköns väskor förut (Boblbee, kommer nån ihåg dem? Jodå, haft en sån också. 1600 spänn…) men aldrig varit nöjd. Nu har jag spenderat 1700 kronor på en väska och för första gången är jag faktiskt precis just nöjd. Den är värd varenda krona.

Tillverkare: AO Ally Capellino
Modell: Despatch Satchel för 15″ Macbook Pro
Pris: 1690 kronor
Köp den hosApple Store© 2019 Omsoc Publishing AB