2011-12-27
Test

Projektor för iPhone 4!

En projektor till din iPhone? Om det låter galet så är det inte ens i närheten av hur galet det faktiskt är i verkligheten.
För här snackar vi inte om en projektor i en väska och en liten adapter till din iPhone, utan faktiskt en projektor som dubblerar som kombinerat skal, laddare och just projektordelen.

Nej, jag skojar inte – Svenska The Case Factory har tagit fram underverket som klarar av att skjuta åtminstone 50 tum mot en duk eller matt vit vägg (högglansig vägg rekommenderas inte då ljuset från linsen reflekteras så skarpt på väggen så linsljuset stör ut resten av bilden), och det utan att förlora nämnvärt i skärpa.

Är den tung? Nej, inte alls faktiskt. Låter den mycket? Nej, inte det minsta – det enda som låter är eventuellt ljud från filmklippet då projektorskalet också har en inbyggd högtalare som förstärker ljudet från filmklippet du spelar upp.

Du kan projicera alla typer av filmklipp som du kan se på din iPhone 4 eller 4S. YouTube, den inbyggda filmspelaren, SVT Play, och så vidare, fungerar alla rakt av utan extra programvaror (utöver de tjänster som kräver att du spelar filmklippen i Safari din iPhone 4) och utöver det erbjuder tillverkaren också två applikationer, Webout och Cameravision, som gör det möjligt att projicera webbsidor respektive stillbilder och bildspel från telefonen. Båda applikationerna finns i App Store.

Bättre än väntat

Det är svårt att inte vara skeptisk till en sån här produkt innan man testat den. Det är inte svårt att fundera över om det är en leksak för en näve pengar som inte ska leverera – jag har sett några sådana i mina dagar. Men nej, den här projektorn fungerar faktiskt precis så bra som det utlovas. Som jag nämnde initialt så krävs det en bra yta att projicera bilden på för att det ska fungera bra, så en whiteboard i konferensrummet är verkligen inte att rekommendera men en matt vit yta alternativt en projektorduk i ett närmast mörkt rum ger bästa resultatet. Projektorn har nämligen endast en ljusstyrka på 15 ANSI Lumen, men levererar å andra sidan bild i över två timmar på en laddning. Upplösningen är på 640×360 pixlar och kontrasten på 1000:1 så är det med tanke på enhetens storlek riktigt bra prestanda. Laddning sker smidigt via en vanlig USB-kabel som också medföljer i kartongen.

Det ska också nämnas att detta är en produkt för dig med iPhone 4 eller iPhone 4S. 3G/3GS-användare och iPod Touch får tyvärr leta vidare efter en produkt som erbjuder vad denna projektor kan erbjuda.

Ska du köpa en då? Tja, om du har närmare 2000 kronor över och har behov av en liten fickprojektor, så varför inte? Det är en grymt kul leksak, perfekt att ta med till stugan eller varför inte på festen eller presentationen på kontoret? En garanterad isbrytare oavsett var du använder den. Men det är inget för cineasten, mycket på grund av att den faktiskt kräver närmast totalt mörker i rummet.

Man blir snabbt biten av en produkt av det här slaget och det kommer att bli svårt att lämna tillbaka den till leverantören.

Leverantör: The Case Factory
Pris: 1895 kronor inkl. moms
Mer information: The Case Factory© 2021 Omsoc Publishing AB