2012-03-01
Nyhet

Microsofts Azure-problem skakar iCloud

Har du haft problem med iMessage idag? Nej, det är inte din mobiloperatör som spärrat trafiken, eller Messages-betan som strular, utan det enkla faktum att Microsofts molntjänst Azure slogs ut av gårdagens unika extra dag i Februari. Det är ju skottår och Microsofts certifikat som används för den interna driften av Azure helt enkelt inte var skapade för att stödja 29 dagar i Februari.

Det var i September förra året som det avslöjades att Apple gått över ån efter vatten och anlitat Microsofts molntjänst Azure för att driva åtminstone delar av iCloud, detta efter att Steve Jobs erkänt att Apple fortfarande hade mycket att lära efter fiaskot med MobileMe.

Gissningsvis är Apples plan att, som vanligt, fasa ut externa leverantörer i takt med att deras egna system kan hantera driften av företagets tjänster. Men tills vidare är Apple i händerna på Microsoft och deras koll på vilket år det är skottår…

Kolla hur läget är i Azure här.© 2021 Omsoc Publishing AB