2012-03-30
Nyhet

RIM

När ett företag efter en kvartalsrapport omnämns med den här typen av ordalag är det dags att dra öronen åt sig:

Quarterly net loss
“Substantial change”
Write off inventory
ASP plummeting
Revenue plunging
Layoffs
increased management accountability and process discipline
Three of top five executives out
considering a number of options
“no guarantee of success”
Divesting
Licensing
“Incentivizing”
“not conducive to the efficient operation of our business”
“what makes a Blackberry a Blackberry”

Humor.

Hur ser siffrorna ut då för fjärde kvartalet? Vinsten rasade 19 procent från föregående kvartal, bolaget gick 125 miljoner back under de sista tre månaderna och företaget skeppade ut 21 procent färre BlackBerry-telefoner jämfört med föregående kvartal, vilket i siffror är 11.1 miljoner levererade (inte sålda) enheter. Bolaget har också tvingats skriva av ett lager av BlackBerry 7-enheter. RIM har också skeppat i väg en halv miljon PlayBook till sina återförsäljare. Det betyder alltså inte att de har sålt en halv miljon Playbook (tar lärdom, Minimedia).

En av de före-detta VD:arna, Jim Balsillie, har också avgått från styrelsen. Företagets nästa plattform, BlackBerry 10, skall enligt kvartalsrapporten levereras under “den senare delen av 2012”. Varningsklockor, någon?

Tur att de har bytt VD. Verkligen.© 2021 Omsoc Publishing AB