2012-04-18
Test

Plantronics Voyager Pro UC v2

För dig som använder din iPhone extremt mycket och behöver ha händerna fria till att köra bil, arbeta med tangentbordet eller köra en hjullastare så är ett bra trådlöst headset nästintill ett måste. Och precis som på alla andra marknader finns det som bekant en uppsjö mer eller mindre vettiga och användbara produkter för just detta syfte.

 

Plantronics är en personlig favorit, det är inget snack om saken. Jag använder för närvarande själv ett Plantronics M1100 med min iPhone 4S i princip hela dagarna när jag sitter framför datorn eller i bilen. Tidigare använde jag den tidigare versionen av Plantronics Voyager Pro men då det är en modell som sitter runt örat är det en typ av headset som passar mig illa då jag har glasögon och öronsnäckan hamnar aldrig riktigt rakt framför örongången utan skaver lätt.

Om man inte är av typen som stör sig på detta, eller som inte har glasögon, så är Voyager PRO UC v2 ett extremt intressant val. Framförallt för dig som rör dig mycket och inte vill fundera på om ditt headset är på väg att ramla av, för det sitter verkligen där det ska.

Klockren integration med iOS

Integrationen med iOS är närmast perfekt. Batterimätaren syns där den ska i menyraden på telefonen och ljudkvaliteten är det heller inget att klaga på tack vare dubbla mikrofoner. För dig som sitter på kontor hela dagarna så medföljer också en liten USB-dongel för bluetooth-kommunikation och använder du IP-telefoni med en så kallad softphone som körs via din dator så kan Plantronics Voyager Pro UC v2 anslutas till både softphone och mobiltelefon, och om du tar ett samtal på din mobiltelefon fattar din softphone att du är upptagen i samtal och statusen i den applikationen uppdateras till att du är i samtal just nu. Detta är inget jag testat eftersom jag inte använder den typen av applikationer själv, men idén är verkligen smart, i synnerhet med tanke på att allt fler använder sig av just den typen av lösningar på kontoret.

Gott om tillbehör

Laddning sker genom en MikroUSB-anslutning, antingen från din dator eller från den medföljande laddaren. Plantronics skickar även med en laddare du kan ha i ciggladdaruttaget i bilen. Batteritiden är också helt okej, sex timmars taltid och fem dagars passningstid.

Att detta är ett bra headset råder det väl vid det här laget ingen tvekan om. Om man blivit charmad av exempelvis Jawbones headsets, som är trevliga men också smäckiga och av en aning tvivelaktig kvalitet, så blir man närmast chockad över hur tajt Voyager Pro UC v2 är konstruerad. Inga knappar som känns som de ska ramla av, inget rasslande från delar som man undrar om de är fastsatta med torkat tuggummi eller om de faktiskt sitter där de ska. Kort sagt – är du ute efter ett headset som sitter som en smäck runt örat och levererar överlägsen ljudkvalitet är detta vad du ska leta efter.

Tillverkare: Plantronics
Pris: 1661 kronor inkl. moms
Köp det hos: Misco© 2021 Omsoc Publishing AB