2012-05-15
Test

LunaTik

Jag har ju skrivit och pratat om LunaTik några gånger nu, så av en ren händelse låg en sån här i brevlådan igår eftermiddag. Ingen tid att förlora, givetvis, bara att gasa och montera ihop den. Det tog tio minuter att bli klar med skruvandet (två sexkantsnycklar medföljer) och sedan var det klart.

Fungerar det då? Armbandet är gjort i kraftigt gummi, vilket ger hela armbandsuret (om man nu kan kalla det så) ett utseende som påminner om en dykarklocka. För det är ingen liten pjäs vi talar om här – även om en iPod Nano är liten så tar det hela rätt mycket plats och troligen är det en design som tilltalar män mer än kvinnor, åtminstone om man ska tro min fru som tyckte att LunaTik var ball, men inget hon skulle vilja använda till vardags.

Konstruktionen är rejäl. Man känner aldrig att man ska riskera att tappa sin iPod Nano, men det finns ett par nackdelar som gör att den inte fungerar för mig personligen. Först och främst är jag nickelallergiker och eftersom bottenplattan på iPod Nano ligger direkt mot huden på handleden blir det knepigt, för mig kändes det tjyvigt inom ett i huden inom par minuter och detatt något inte stod helt rätt till så jag fick ta av min nya fina klocka direkt.

Det andra är armbandet, vilket specifikationen ska vara gjort av silikongummi. Om man är allergisk mot latex (vilket jag råkar vara) så kan det vara värt att kolla upp om armbandet innehåller latex (vilket en del gummi gör).

Om man inte lider av allergier, och inte har något emot en lite rejälare armbandsklocka med inbyggd stegräknare, musikspelare och annat roligt som iPod Nano ju erbjuder, så är detta en riktigt kul och smart grej som jag varmt rekommenderar.

Tillverkare: LunaTik
Pris: 199 kronor
Köp den hos: iPhoneservice.© 2021 Omsoc Publishing AB