2012-05-21
Nyhet

Samsung och Apple tvingas till förhandlingsbordet

Fortune:

According to Walter Isaacson, Jobs was as angry as his biographer had ever seen him about the way Google and the Android phone manufacturers had “slavishly” copied the iPhone’s design, threatening to go “thermonuclear” on them — a term with special resonance in the Far East.

Samsung may have an equally powerful arsenal of patents at its disposal — including many covering the fundamental technologies of cellular telephony that Apple relies upon — but those patents are not so easily deployed in a court of law.

Endast ett rykte om att Apple valt att anlita en annan tillverkare än Samsung för vissa byggstenar i sina produkter hyvlade av 10 miljarder dollar från Samsungs börsvärde.

Så det ligger i allra högsta grad i Samsungs intresse att förhandla med Apple, men jag skulle inte räkna med att Apple skulle göra några som helst eftergifter när det gäller de över 200 patent som Apple registrerat runt iPhone och iPad. Som Fortune skriver i sin artikel – en domare kan tvinga företagen till förhandlingsbordet, men en eventuell överenskommelse är upp till de två företagen att komma överens om.© 2021 Omsoc Publishing AB