2012-05-23
Nyhet

En av alla appspammare träder fram

Som jag uppmärksammade i ett tidigare avsnitt av min podcast så började jag helt plötsligt få stora mängder mail med förslag på tester av diverse iOS-applikationer. Gemensamt för mailen är att de har i princip identisk disposition, i princip identiska ärenderader, och så vidare. Vilket på många sätt är tacksamt eftersom jag lyckas stoppa 20-30 såna här mail om dagen med mitt spamfilter som plockar dem på just ärenderaden, men det är en annan historia. Jag kallar dom appspammare.

Jag lyckades till slut få fram information om en av dessa företag som säljer mailadresser som mina till diverse iOS-utvecklare, främst från öststater och USA. I princip säljer de adresslistor precis som andra företag gör till spammare. Företaget, iSpreadNews.com, svarade till slut på ett mail där jag begärde att de skulle ta bort min mailadress. Här är svaret jag fick:

We are sorry for inconvenience! We thought that you would be glad to earn money (offering paid reviews to our cliens, like 80% of review sites do) – they are potential clients who were arriving into your hands for free.

Kanske, eller förhoppningvis är kanske det rätta ordet, är det få svenska macbloggare som går på den här typen av förslag. Jag gör det dock inte, har aldrig gjort det och kommer aldrig att göra det.© 2019 Omsoc Publishing AB