2012-06-07
Nyhet

34% av alla nya iPhones säljs till användare av Android eller RIM

Philip Elmer-DeWitt:

Of the customers who bought iPhones in April, according to CIRP:

42% were switching from another smartphone, up from 36% in February.

Specifically, 38% were coming from either Android or BlackBerry, up from 29%.

Att RIM är kraftigt på väg utför är ingen hemlighet, men allt mer pekar på att försäljningen inte bara sjunkit eller stannat av utan rent av rasat extremt dramatiskt under de första två kvartalen i år. Problemen för RIM bottnar som bekant i att företagets produkter allt mer framstår som omoderna. Deras nya modeller och operativsystem är så kraftigt försenat så kunderna, och då pratar vi om stora, stora företag och inte småbolag eller privatpersoner, börjat ledsna på att deras anställda klagar allt mer högljutt på att de telefoner de tvingas använda på dagarna är samma telefoner, i princip, som de använde för fem år sen.

Problemet med Android? Enkelt – det är den oerhörda fragmenteringen på marknaden som nu har kommit ikapp plattformen. Det faktum att drygt sju (7) procent av alla Android-telefoner nu kör Android 4, ett operativsystem som släpptes i mitten av November förra året, är ett monumentalt fiasko för Google.© 2019 Omsoc Publishing AB