2012-06-11
Nyhet

Nya Macbook Pro

Det vi såg under kvällens keynote på WWDC var inget vi sett sedan Steve Jobs presenterade den första Macbook Air på Macworld i San Francisco den 12:e April 2008. Vi såg en helt ny formfaktor, en helt ny generation av Macbook Pro som kommer att sätta agendan för hur samtliga Macbook Pro-modeller kommer att se ut i framtiden.

Det är lite ironiskt att det är ju 15″-modellen som får sig en uppfräschning först, med tanke på att det var just 15″-modellen av PowerBook G4 som sist blev den modell som fick det nya aluminiumskalet när 12″ och 17″ PowerBook G4 lanserades. ¨

Detta är också en historisk dag av två helt andra anledningar. Det är den första helt nya datordesign som Apple lanserar sedan Steve Jobs avled i Oktober förra året. Och det är första gången sedan 2008 som Apple över huvudtaget tafsar nämnvärt på Unibody-designen av Macbook Pro, som i sin tur härstammar från första generationens Macbook Pro som lanserades i Januari 2006.

På pappret ser nya Macbook Pro löjligt, otroligt galet fantastiskt bra ut. Upp till 768GB SSD-disk, 16GB RAM, dubbla Thunderbolt-portar (adapter för FireWire 800 och Ethernet släpptes av Apple ikväll), dubbla grafikkort, USB 2.0 och 3.0 i samma port och upp till en 2.7GHz Core i7-processor med fyra kärnor och Turbo Boost-funktion som kan panga in en GHz extra vid behov.

Och sen var det givetvis skärmen. 2880 x 1800 pixlar (220ppi). På 15″. Det behöver inte sägas mer om det än så.

Jag kommer givetvis att återkomma och testa nya Macbook Pro så snart jag får en överskickad från Apple.

Prislappen på nya Macbook Pro börjar på 21 495 kronor inklusive moms på Apple Store.© 2019 Omsoc Publishing AB