2012-06-12
Nyhet

Apple skrotar Mac Pro-modell och skickar med mer minne

“Nya” Mac Pro säljs numera i tre konfigurationer – fyra kärnor, tolv kärnor eller en servermodell med sex 3,2GHz kärnor, åtta gigabyte internminne och två en terabyte-hårddiskar. Modellen med åtta kärnor har skrotats helt, vilket gör den till det andra av två offer för gårdagens WWDC-lansering. 17″ Macbook Pro strök även den på foten som bekant.

Vad är då de mer märkbara förändringarna? Numera erbjuds maskinerna med sex gigabyte internminne som standard, inte tre gigabyte som det var tidigare. Processorerna börjar på 3,2 gigahertz jämfört med den gamla som började på 2,8 gigahertz. Samma grafikkort som tidigare, samma storlek på hårddiskarna som tidigare. Och samma pris.

Men, och ett stort men: du får en snabbare processor och dubbelt så mycket minne jämfört med tidigare och det är inte att beakta, men ska man vara krass så är minnespriserna så låga nu så det vore konstigt om Apple inte tänkte till och biffade upp standardutbudet lite.

Kommer det en ny Mac Pro nästa år? Ingen aning. Jag hoppas det.© 2019 Omsoc Publishing AB