2012-06-13
WWDC

Fem produkter Apple lade ner under WWDC

Trodde du att 17″ Macbook Pro var den enda produkten som Apple tog livet av under WWDC? Här är fem produkter, eller funktioner, som efter WWDC antingen redan är borta eller vars dagar är ordentligt räknade:

  1. CD- och DVD-skivan. Om den inte var död för Apple innan WWDC så är den hur som helst jävligt död nu. Ingen optisk enhet i nya Macbook Pro, och till råga på allt så försvann även iDVD från Apples produktsortiment under WWDC.

  2. 13″ Macbook Air med Core i7-processorn. Maskinen jag köpte och som utan problem värmer upp ett mindre hus om du ger den tillräckligt att göra finns inte kvar på Apple Store. Core i7-processorn går fortfarande att välja som tillval, men endast i den dyrare 11″- eller 13″-modellen. Tack till Adam Kjörling för tipset!

  3. Macbook Pro 17″. Som tidigare nämnts tog Apple bort maskinen ur sitt sortiment. Inte helt obegripligt med tanke på den nya skärmen i nya Macbook Pro 15″, men lite trist ändå.

  4. Ethernet är dött. Apple hatar kablar och trådlöst nätverk är något gänget i Cupertino satsar stenhårt på. Därför ser du ingen ethernetport i Macbook Air och heller ingen i nya Macbook Pro. Dock har Apple fattat att ethernet över USB 2 inte är någon hit varför de istället erbjuder en gigabit ethernet-adapter till Thunderbolt istället.

  5. Hej då, hårddisken. Förutom fläkten i datorn är hårddisken den sista rörliga delen i Apples framtida datorer. Precis som Macbook Air kan nya Macbook Pro endast fås med en SSD-hårddisk, vilket inte bara gör maskinen snabbare och tystare utan också ger den lite längre batteritid.© 2021 Omsoc Publishing AB