2012-07-01
Nyhet

Kabel-TV-bolagens sista andetag

MG Siegler:

The only thing that matters is that over the next five years, the number of kids now entering college that are willing to pay for cable television will continue to shrink. In ten years, we’ll look back at this debate like those silly “the iPhone must add a physical keyboard” debates.

Those kids could end up paying the cable companies for Internet access (we’ll see — I’d bet on wireless), but they won’t be paying for television service. No one seems to want to admit this truth.

Cable television is going to be AOL’s dial-up business dining on the ignorance of the elderly as both sides slowly fade away.

Sedan jag flyttade ut i spenaten och bortom kabel-tv-bolagens räckvidd så var mina alternativ tre: skogsteve a’la Boxer, parabol eller att köra allt via fulnedladdningar kombinerat med Plex och streamingtjänster som SVT Play för nyheter, med mera. Jag valde parabolen tills vidare, mest för att det är fler än jag i hushållet som ska klara av att hantera lösningen.

Men den dagen då antingen Telia (eller någon annan) kan leverera TV via fiberkabel (och inte bara via Telias egna fibernät) eller när vi kan börja abonnera på TV-serier genom iTunes på samma sätt som i USA, då åker parabolen ned från husväggen omedelbums.

En annan reflektion: jag har nog aldrig varit så nöjd med min TV-mottagning som sedan jag flyttade från ett Com Hem-hus och skaffade parabol istället. Paraboler är fula och lite jobbiga att installera, men till skillnad från Boxers ocker och usla HD-utbud (vilket inte helt är Boxers fel då de är i händerna på Teracom och i slutänden regeringen som måste besluta om ändringar i det marksända utbudet) och Com Hem:s ocker, strul, korkade support och totala avsaknad av kundvård, så betalar jag gärna några hundralappar i månaden till Canal Digital för att ha i princip alla de kanaler vi vanligtvis ser på i HD-format.© 2019 Omsoc Publishing AB