2012-08-05
Test

Mujjo iPhone Sleeve

Fodral och skal till iPhone råder det verkligen ingen brist på. Snygga skal finns det också flera av, men tyvärr är det inte alltid man får den kvalitet man hoppas på – fodral och skal i plast eller gummi slits sällan snyggt utan färgen börjar inte sällan nötas bort och sen ser det fina skalet inte allt för fint längre.

Ett alternativ är att köpa ett fodral i något naturmaterial. Läder är ett sådant material som inte bara sitter bra på telefonen utan också nöts med en betydligt större värdighet än lackerad plast. Mujjo har lanserat flera nya fodral i en serie produkter kallad The Originals, och jag fick ett vitt Mujjo iPhone Sleeve överskickat. Mujjo tog uppgiften på så stort allvar att de skickade fodralet med rekommenderad post till lilla Sverige från Holland, och på sätt och vis kan jag förstå varför – billiga är de inte. Grundpriset ligger på drygt 350 kronor (34.95 Euro), men sen tillkommer porto då det i dagsläget saknas både distributör och återförsäljare i Sverige. Portot varierar från 35 till 80 kronor för de mer vettiga alternativen, där det dyrare innebär att din försändelse är försäkrad. Vill du verkligen vara säker på att paketet ska komma fram kan du välja att få det skickat med DHL, men det kostar lika mycket som fodralet gör, så det känns väl lite väl.

Den totala prislappen för fodral och en försändelse som är försäkrad går loss på 42.85 Euro, alltså drygt 430 kronor. Är det värt det? Mujjo:s iPhone Sleeve väger lite, men inte för mycket utan det skänker snarare produkten ytterligare lite extra kvalitetskänsla. För kvalitetskänslan är rejäl, och min iPhone 4S sitter precis lagom tajt utan att det är svårt att få ut den ur fodralet när samtalet kommer. Det enda som kanske kan vara ett litet problem är att fodralet isolerar telefonen vilket gör att den kan bli varmare vid extremt heta sommardagar, och om man föredrar att ha telefonen i tyst läge med enbart vibrationsindikationen påslagen så kan fodralet dämpa vibrationerna.

Jag gillar detta fodral. Det finns en risk att det vita lädret kommer att bli missfärgat (Mujjo har även en modell i brunt läder) men det återstår givetvis att se när sommaren övergår till höst och fodralet får lite hårdare användning ute på fältet.

Leverantör: Mujjo
Pris: Cirka 350 kronor exkl. porto
Köp det här© 2021 Omsoc Publishing AB