2013-05-31
Nyhet

Fem rykten i nödfall

Webbsajter som skriver om rykten rörande Apple och dess produkter har haft det lite tufft under våren. Nyheter från vårt älskade fruktföretag har inte direkt stått som spön i backen så jag tänkte hjälpa mina kollegor i branschen genom att bjuda på fem glödheta (eh…) rykten att bygga artiklar på när nyhetstorkan blir riktigt akut.

iCycle

Under en kort period skulle Macintosh i själva verket ha hetat Bicycle. Steve Jobs hade då bestämt sig för att Apples kommande datormodell var som en cykel för hjärnan. Lyckligtvis fick datorn det namn som vi alla känner den som idag, men tänk om Apple skulle släppa en egen cykel?

iCycle skulle givetvis vara minimalistisk och sinnessjukt lätt. Den har inga växlar och bromsar är knappast elegant nog för Apple så det hade också slopats. Vanliga pedaler skulle inte heller finnas utan istället skulle man få köpa särskilda skor i närmaste Apple Store. Skorna skulle givetvis heta iShoe och vara utvecklade tillsammans med Nike.

iCalc

Bara tanken på att Steve Wozniak skulle återvända till Apple skulle givetvis producera kilometer med artikeltexter.

Men tänk om han återvände för att utveckla en kalkylator? Wozniak, som till stora delar fortfarande lever på gamla meriter, satte sig vid sitt gamla bord på Apple och började rita upp hur en modern varit av 70-talets kalkylator skulle se ut. “Steve lät mig aldrig bygga en”, muttrade ‘Woz’ och snart är iCalc färdig för produktion.

Insidan på kalkylatorn har en signerad idolbild på Wozniak inpräntad i skalet som är gjort av trä. “Old school!”, skrattar Wozniak och sätter sig sedan och skissar på ett löpband för folk som inte orkar springa särskilt många meter. En sorts Segway för de som funderar på motion men inte orkar med det.

Omvärlden är stum och fruktar att  John Sculley är på väg tillbaka till Apple.

iBar-B-Q

Grillsäsongen är här och Apple är inte sena att haka på genom att på sedvanligt vis uppfinna något som redan fanns. Apples exklusiva grill, iBar-B-Q, är gjord i aluminium som svarvats ut ur ett enda massivt block av den dyra och mjuka metallen.

Eftersom aluminium inte tål värme så bra kommer den marknadsföras som en grill för vegetarianer då grönsaker mår bäst av att grillas över låg värme. Dessutom var ju Steve Jobs övertygad vegetarian.

De 50 först sålda exemplaren har en överraskning i kartongen i form av en flaska vatten som tappats från kranen i Steve Jobs kök. Andra generationens iBar-B-Q kommer att ha wifi-anslutning och en app att ladda ned från App Store.

iAbc

Apple har tröttnat på alla tidningar och webbsajter som inte skriver företagets varumärke som de vill att det ska skrivas. Så inom kort lanserar Apple en helt ny ordlista som de hoppas ska bli extra populärt i skolorna så barnen lär sig den rätta vägen redan i tidig ålder.

Uttryck som “boom”, “amazing” och “wow” ges stort uttryck och extra fokus ligger också på alla ord som Apple registrerat som varumärke. Samtliga ord kommer också att ha ett “i” innan sig, så “och” blir exempelvis “iOch”. Till en början kommer endast engelska, tyska, franska och japanska att finnas tillgängligt i Apples egna ordlista.

Den svenska varianten kanske lanseras om fem-sex år och kommer att vara en grammatisk katastrof. Ungefär som de flesta reklamtexterna på Apples hemsida.

iSchool

“Varför stoppa vid en ordlista?” tänkte genierna i Cupertino.

Därför lanserar företaget inom kort sin egna skola. Alla lektioner hålls i en Apple Store nära dig, och till en början fokuserar Apple på förskola upp till årskurs tre, då barnen i de åldrarna inte tänker så mycket själva utan hellre accepterar verkligheten som den presenteras för dem.

Istället för onödiga ämnen som historia, gymnastik och religion kommer barnen att undervisas i hur man redigerar film i Final Cut Pro X, hur man skapar den perfekta listan i iTunes och hur man får ut det lilla extra ur Garageband.

Apples privatskola får givetvis namnet iSchool och varje elevplats kostar föräldrarna 3 995 kronor per månad som debiteras det kreditkort som är kopplat till en målsmans Apple-ID. Glöm att dra kostnaden på firman – kvitton saknar momsspecifikation.© 2021 Omsoc Publishing AB