2013-07-01
Nyhet

Microsoft förlorar fajt om namnet Skydrive

Techcrunch:

BSkyB, the pay-TV broadcaster partly owned by News Corp., won a judgement in the England and Wales High Court against the U.S. software giant for infringing the “Sky” trademark.

Lite roligt är det att Microsoft, som varumärkesskyddat ordet Windows, hävdar detta:

Microsoft, on its side, has put in a counterclaim trying to invalidate four Sky trademarks “on the grounds of descriptiveness for cloud storage services.”

De som minns ett tiotal år bakåt i tiden kanske kan dra sig till minnes att Linuxdistributionen Lindows tvingades byta namn och domän efter att Microsoft hade vissa synpunkter på distributionens namn. Visst, jämförelsen haltar en aning eftersom Microsoft pratar om användandet av ett beskrivande ord snarare än ett ord som liknar ett redan registrerat varumärke, men samtidigt finns det en viss jämförelse att göra: ordet Sky och ordet Windows. Båda är beskrivande namn på något som kan se väldigt olika ut.© 2019 Omsoc Publishing AB