2013-08-15
Nyhet

Skulle du vilja att din brevbärare öppnade din post?

Google svarar på en stämning rörande hur de hanterar e-post i Gmail:

“Just as a sender of a letter to a business colleague cannot be surprised that the recipient’s assistant opens the letter, people who use web-based email today cannot be surprised if their emails are processed by the recipient’s [email provider] in the course of delivery.

Indeed, ‘a person has no legitimate expectation of privacy in information he voluntarily turns over to third parties.'”

Jag tjatar om detta men det är värt att ta upp igen eftersom det är en viktig fråga: Om du tillhör de över 400 miljoner personer som använder Gmail privat eller via jobbet finns bara en sak jag undrar: varför har du inte skaffat en egen mailserver, eller flyttat din e-posttjänst till en leverantör på svensk mark?

Ben Brooks skriver bra om detta också. Läs det.© 2021 Omsoc Publishing AB