2013-08-28
Nyhet

Android-användare piratkopierar mer

Yann Seznec har dragit en del beska lärdomar om att utveckla för Android.

Först och främst – iOS-versionen av deras spel Gentlemen sålde bra. Åtminstone via App Store:

So! Great reviews? Check. How does this translate into sales? So far we have sold 1,114 copies on iPad, and 144 copies on Android.

Android-användarna tycks överlag vara mer benägna att piratkopiera det dom vill ha:

If you’re interested, after three weeks those numbers are now 144 copies sold, 50,030 copies pirated. So, as you can tell the piracy rate has not really slowed down at all – if anything it has gotten even stronger!

Jämförelser mellan Windows och Android blir allt svårare att undvika. Sorgligt är det, eftersom Android verkligen behöver ett fungerande ekosystem med utvecklare som faktiskt tjänar pengar på applikationer för plattformen.© 2021 Omsoc Publishing AB