2013-10-18
Test

Hårdtest av slow-motion-filmning med iPhone 5s

Proffsfilmaren Philip Bloom är van vid att arbeta med betydligt dyrare och mer avancerad filmutrustning än en mobiltelefon och dess inbyggda kamera. Därför är hans test av slow-motion-läget vid filmning med iPhone 5s otroligt intressant läsning:

The results aren’t bad. Considering it’s a phone especially. They are pretty respectable. I wouldn’t call the image detailed, or sharp. It’s a bit soft really. It aliases and moires all over the place and the dynamic range is atrocious. Worst of all though it looks REALLY video-y…BUT with care in the grade you can work with it and remove that video look.

Philip Bloom har lagt upp en slow-motion-film han tog med iPhone 5s och sedan bearbetat:

(Länk via Daring Fireball)© 2021 Omsoc Publishing AB