2013-10-20
Nyhet

Apple stal film från Youtube

Många har nyheterna i de senaste versionerna av iOS och OS X varit som kan kännas bekant från andra mjukvaror och/eller leverantörer. Apple vill gärna framstå som innovativa och även om de gärna lånar ideér från både kända och okända platser. Nyligen avslöjades Apple med att ha “lånat” en film från Youtube, tagit bort alla referenser gällande vem som gjort filmen och sedan använt den för internt bruk för att peppa och motivera anställda.

Filmen The Dark Side of the iPhone 5S Lines visar de kanske mindre smickrande sidorna av hur människor köar för en iPhone 5s på ett humoristiskt sätt:

Apple tog filmen, klippte om den och la sedan upp den på en intern server där utvald personal i exempelvis företagets kundtjänst för iPhone fick se filmen och skulle motiveras av den. En anställd som ville vara anonym av rädsla för att få sparken tipsade The New York Times om vad som hänt. Apple hade då tagit bort filmen från företagets interna servrar:

In the version of the movie sent around the company, the video is played in fast motion with catchy music while headlines about the product introduction scroll across the screen. Mr. Neistat’s name, which is in the upper-right hand corner of the original movie, is removed in the edited version.

Apple har inte velat kommentera tilltaget.© 2019 Omsoc Publishing AB