2013-11-05
Nyhet

Everpix lägger ned

I en bloggpost meddelar fotosajten Everpix att de lägger ned verksamheten. Efter två år är investerarnas tålamod och pengar slut och därför tvingas nu fotosajten stänga.

It’s frustrating (to say the least) that we cannot continue to work on Everpix. We were unable to secure sufficient funding in order to properly scale the business, and our endeavors to find a new home for Everpix did not come to pass. At this point, we have no other options but to discontinue the service.

We will email everyone soon in regards to refunds and exporting photos from Everpix—your memories are very important to us, and you can rest assured everyone on the team is working hard to ensure a swift and simple process.

Nedstängningen av sajten har redan påbörjats och det har publicerats en webbsida med vanliga frågor och svar på dessa som kan vara värd att läsa om du är användare av sajtens tjänster.

Everpix kommer att vara uppe till den 15 december då allt slutligen stängs ned.

Jag testade själv Everpix en period och gillade sajtens tjänst och funktioner men allt eftersom Flickr ryckte upp sig så valde jag att ha kvar mina bilder där istället. Lite underligt är det ändå att ingen konkurrent eller annan leverantör köpte Everpix. Det fanns gott om funktioner där som hade passat utmärkt i exempelvis iCloud.

Uppdatering: The Verge har en läsvärd artikel om Everpix uppgång och fall. Rekommenderas.© 2021 Omsoc Publishing AB