2013-12-18
Nyhet

Dags att styra upp iOS 7, Apple

Det närmar sig jul. Barnen klär granen och jag drar upp min iPhone 5s för att fotografera det hela. Då händer det som tyvärr händer allt oftare nu för tiden: iOS startar om.

Det är svårt att säga vad det är som går fel, men en teori är att det är det grafiska gränssnittet i iOS 7 som då och då helt enkelt kraschar. Det kan hända när man fotograferar, under ett telefonsamtal eller när man startar en applikation. Det kanske mest irriterande är att det givetvis sker när man som minst behöver det – personligen har jag tappat samtal med kunder, missat fototillfällen när barnen gjort något särdeles urbota sött och fått skriva om både e-post och SMS-meddelanden.

iOS 7 har haft sina barnsjukdomar redan från lanseringen. Det framstår allt mer som att detta är en så stor revolution under skalet att Apple helt enkelt inte har mäktat med att lösa problem som detta, problem som man normalt sett fått leva med om man exempelvis jailbreak:at sin iPhone.

Jag jailbreakar inte. Jag har inte gjort det på åratal, och ändå känns det som jag gjort något fel för att min iPhone 5s ska bete sig på det här sättet. Så är det naturligtvis inte.

Vidare är det både intressant svårt att bortse från att kollegornas telefoner som kör Windows Phone av senaste version inte kraschar för att en anteckning eller en bild ska tas. De kollegor som kör iOS 7 och iPhone 5s drabbas däremot regelbundet av samma krascher som undertecknad. De som kör iOS 7 på äldre telefoner som iPhone 5 och iPhone 4 tycks inte lida av samma problem, vilket i sig är intressant.

Det är hög tid för en ny version av iOS 7 som adresserar dessa problem. De som investerat dyra pengar i den fantastiska telefon som iPhone 5s ändå är förtjänar bättre.

Tar er i kragen, Apple.© 2021 Omsoc Publishing AB