2014-04-03
Nyhet

Amazon släpper konkurrent till Apple TV

Det är svårt att peka på vem Amazon egentligen konkurrerar med nu för tiden. Den traditionella bokhandeln har företaget varit minst sagt ledande att slå ihjäl, åtminstone i hemlandet USA, men företaget driver en rad molntjänster, har släppt läsplattan Kindle och nu också en konkurrent till Apple TV. Konkurrerar de med Apple eller Google?

Google känns som en mer klockren konkurrent till Amazon, men det är inte svårt att se vem konkurrenten är när det handlar om Amazon Fire TV – en box som likt Apple TV kan hantera en rad olika streamingtjänster som exempelvis Netflix, Youtube, men också har fått med HBO på tåget.

8837-230-AmazonFireGameController-l

En annan stor skillnad är att Amazon Fire TV kan hantera spel och i dagsläget ska den erbjuda över 100 spel med “tusentals fler” på gång. Det är därmed inte överraskande att Amazon Fire TV körs på ett operativsystem som bygger på Android. Och just ja – du kan styra Amazon Fire TV med röstkommandon då fjärrkontrollen innehåller en mikrofon.

Produkten lär inte säljas i Sverige, åtminstone inte än på ett tag. Huruvida den kan användas för att strömma ett befintligt mediabibliotek a’la iTunes är oklart men min gissning på den frågan är att det inte fungerar.© 2019 Omsoc Publishing AB