2014-05-19
Nyhet

Ahrendts rätt val för Apple Store

Mark Gurman:

Ahrendts has also been touring many of Apple’s stores in the areas surrounding Apple’s Cupertino, California campus. Ahrendts is said to have visited the new Stanford store and multiple stores in San Francisco. Employees who have met with Ahrendts describe the new retail chief as “warm and genuine,” “honest,” and “passionate.” As one senior-ranking Apple retail executive put it, “she is so Apple.”

Ahrendts företrädare, John Browett, beskrevs under sin korta tid på Apple som kall och ointresserad av Apples butikverksamhet bortom att minska kostnader och förbättra resultatet, något som går stick i stäv med vad Apple Store-butikerna står för. John Browett fick också sparken efter nio månader på Apple, vilket måste vara någon sorts rekord i klass med Mark Papermaster som fick sparken av Steve Jobs efter fiaskot med iPhone 4 och problemet med antennerna, det som kallades “Antennagate”. Papermaster stannade knappt två år på Apple.© 2020 Omsoc Publishing AB