2014-08-07
Nyhet

Egen mailserver guld värt

Brian Krebs:

My phone and email have been flooded with questions and interview requests from various media outlets since security consultancy Hold Security dropped the news that a Russian gang has stolen more than a billion email account credentials.

Använd inte samma lösen på två webbsajter, välj svårare lösenord (åtta tecken eller mer med siffror, versaler, gemener och specialtecken blandat) och använd 1Password eller iCloud Keychain (eller Password Safe (versioner finns för Windows, Linux och Mac OS X. Det finns även gratis Password Safe-applikationer för Mac OS X men de är inget vidare) så du kan hålla ordning på dina lösenord.

Jag kör en egen e-postserver sedan många år och även om det bitvis är frestande att bara skicka all e-post vidare till iCloud eller annan leverantör så överväger nackdelarna helt klart fördelarna.© 2022 Omsoc Publishing AB